Koninklijk Toneelgroep Tijl 

presenteert

 

Per (r) ongeluk

 

 

Auteur : Pol Anrys

Regie: Saskia Van Kerckhove

 

Zaterdag 28 maart 2020 (20u)

Zondag 29 maart 2020 (15u)

Maandag 30 maart 2020 (20u)

 

 

 

 

 • Default
 • Title
 • Date
 • Random
 • Leo Pannier
  als
  Ronny

  " data-mosaic-order-date="">
  Leo Pannier als Ronny

  Leo Pannier
  als
  Ronny

 • Angelique Delcourt
  als
  Isabelle

  " data-mosaic-order-date="">
  Angelique Delcourt als Isabelle

  Angelique Delcourt
  als
  Isabelle

 • Marleen Van Dooren
  als
  Rita

  " data-mosaic-order-date="">
  Marleen Van Dooren als Rita

  Marleen Van Dooren
  als
  Rita

 • Joyce
  als
  Suzy

  " data-mosaic-order-date="">

  Joyce
  als
  Suzy

 • Jean Grisar
  als
  ambtenaar

  " data-mosaic-order-date="">
  Jean Grisar alsambtenaar

  Jean Grisar
  als
  ambtenaar

 • Tim Steeman
  als
  Frederick

  " data-mosaic-order-date="">
  Tim Steeman als Frederick

  Tim Steeman
  als
  Frederick

 • Veerle Van Mele
  als
  Vanessa

  " data-mosaic-order-date="">
  Veerle Van Mele alsVanessa

  Veerle Van Mele
  als
  Vanessa

 • Tim Ivens
  als
  agent

  " data-mosaic-order-date="">
  Tim Ivens als agent

  Tim Ivens
  als
  agent

 • Jurgen Robrecht
  als
  Achilles

  " data-mosaic-order-date="">
  Jurgen Robrecht als Achilles

  Jurgen Robrecht
  als
  Achilles

 

  Polanrys0001      

Pol Anrys

Pol is geboren op 04/11/57 te Gent, gehuwd, vader van vier kinderen en beroepshalve Preventieadviseur.

Hij is actief in toneelkring “Levet Scone”, Wilsele (Leuven), van ’80 tot ’90 als acteur, van ’90 tot op heden als regisseur in eigen kring en in diverse kringen in en rond het Leuvense en was voorzitter van Levet Scone van 2003 tot 2012.

Als acteur stak hij veel op van de verschillende regisseurs die in zijn kring de revue passeerden en leerde hij ook heel wat toneelstukken kennen door ze zelf te spelen of te zien bij andere kringen in amateur -of beroepstheater.

Hij volgde een aantal kleinere opleidingen tot regisseur, bij diverse federaties die nu samen “Opendoek” vormen en is met het idee beginnen te spelen om zelf een stuk te schrijven omdat hij als regisseur van het kindertoneel op zoek was naar een degelijk stuk voor kinderen, wat niet altijd zo evident was en is.

In ’98 volgde hij dan een jaar opleiding “Toneel schrijven” bij Ed Vanderweyden, zelf toneelauteur en ook Script Editor bij de VRT voor verschillende feuilletons, zoals “Windkracht Tien”, “Heterdaad”, “Flikken”, “Stille Waters”, “Salamander”, “In Vlaamse velden” e.a.).

Tijdens die opleiding bleek dat het genre “Intrigekomedie” hem erg goed lag en zijn eerste werk, tevens zijn “examen”stuk “Comme chez Swa” is dan ook een intrigekomedie geworden. “Comme chez Swa” is een technisch heel sterk toneelstuk geworden dat alle ingrediënten van een goede komedie bevat. Dat wordt bewezen door het feit dat het, ondertussen 15 jaar na publicatie, reeds door een honderdtal kringen over heel Vlaanderen werd gebracht.

Met “Het Woeste Woud” en “Het Oneindige Verhaal” , een toneelbewerking van het boek van Michael Ende, schreef hij twee toneelstukken voor kindertoneel, wat zijn aanvankelijk opzet was, maar zijn voorliefde blijft toch uitgaan naar de intrigekomedie.

Volgende stukken staan ondertussen op zijn palmares: “Vier op een rij” (ook gespeeld onder de titel “Handen omhoog”), “Kuuroord Fontina”, “Per(r)ongeluk”, “De zevende zonde”, “Martha en Mathilda” (in 2013 het meest gespeelde toneelstuk in Vlaanderen), “O(p)paal”, Wanda’s bonte was” en “Te laat”. Zoals mag blijken schrijft Pol gemiddeld maar één stuk om de één à twee jaar, wat niet echt veel is. Maar door een heel druk bestaan en het feit dat hij “kwaliteit” wil brengen, wat de nodige tijd vergt, is het schrijven van meer stukken voorlopig niet haalbaar.

Met meer dan 50 toneelkringen per seizoen die een van zijn toneelstukken spelen is Pol momenteel de meest gespeelde toneelauteur in het amateurtheater in Vlaanderen.

 

 
 

​  

Saskia Van Kerckhove komt uit een kunstenaarsnest en is al van kleins af aan actief in het theater.

Ze volgde pianolessen, zang, dans, voordracht en toneel aan de Muziekacademie van Lokeren. Sinds haar 13de draait ze onafgebroken mee in het amateurtheater in Lokeren en Zele. Musical is een van haar grootste passies.

Ze is al al meer dan 17 jaar regisseur in diverse toneelgezelschappen in het Waasland. Verder verzorgt zij regelmatig de presentatie van concerten, poëzieprogramma’s, culturele happenings etc. En staat ze op.het podium met pianist Fonny De Wulf, waarmee zij het liefst integere kleinkunstnummers brengt.

Ze is mede-oprichter van het theatergezelschap “Coe de T”, een vriendengroep gepassioneerd door toneel. Vorig jaar brachten ze “Stilte aub. Een volgende productie is gepland voor juni 2020.