nelegoossens

 

Nele werd geboren op 26 maart 1977 te Zoersel.Nele werd geboren op 26 maart 1977 te Zoersel.

In haar jeugd was ze reeds druk in de weer met muziek en dans.Ze nam danslessen en volgde 8 jaar slagwerk in de academie van Zandhoven en drumde enthousiast in de plaatselijke harmonie van het dorp.

In 1999 studeerde Nele af als “Meester in de Kleinkunst “ aan Studio Herman Teirlinck.

Ze begon haar carriere in Het Toneelhuis met het stuk “ Franciska” regie Luc Perceval.

 

Later mocht ze daar nog in enkele stukken meespelen; “ De Leenane Trilogie” ,” The Belgian Lanscapes” & “ Ich bin wie du “.Ook haar soloprogramma, dat ze maakte in het tweede jaar van Studio Herman Teirlinck “Eén goei rede “ mocht en kon ze spelen in Het Toneelhuis.

Bij theater Froe Froe krijgt Nele reeds jaren de kans om bezig te zijn met haar grote liefde… theater. Ze vertolkte een rol in “ Het Beest”,“ Orfee”,”Aliceke”,“ Kleine Sofie “,“ZMRN”,"Labyrint" en “Marcelleke Flannelleke” dit laatste geschreven door Nele zelf. In 2018 zal Nele weer te zien zijn in Labyrint,dat wegens succes voor de derde keer op tournee gaat in Vlaanderen.
Ondertussen dook ze ook nog op bij andere theaters,ze speelde bij theater Antigone in het stuk “ ROESTIG” en bij Loge10 was ze te zien in “ Eens Katholiek”, “ Moord op de Nijl” & “ Amadeus”. En ze werkte mee aan enkele luisterverhalen; “Ik vlieg” van Transparant en “ De vlo en de professor” van Het Geluidshuis.

Op televisie was Nele ondermeer te zien in “Witse”,”Flikken”,”Oekanda”, “Grappa”, “Sketch up”,” Hotel Eburone” & in “Dobus” als de roze clown Mina. Maar de meesten onder jullie kennen haar als Kelly,de vriendin van Snelle Eddy in "Chris & co" en "Allemaal Chris".
Door deze televisierol werd ze in 2006 gevraagd om een keer mee te spelen in een comedie van Studio 100 en uiteindelijk werden er dat 3.

In de zomer van 2006 werd ze naar de zee getrokken voor de zomershow van Studio 100, haar eerste ontmoeting met Revue! Pluimen,sketchen, dans en muziek op één avond…iets waar je als artiest van moet houden en dit deed ze… De goden hielpen een handje en sinds 2008 vormde Nele,samen met Jeroen Maes,voor 6 jaar het komische duo in de revueshows van “Het witte Paard”.Sinds 2015 wordt ze geflankeerd door Peter Thyssen als gastheer.Zij zullen in de zomer van 2017 weer te zien zijn als gastvrouw en gastheer in Het witte Paard.

In 2008 mocht Nele proeven van het fenomeen musical! Ze speelde mee in “Daens”, daarna werd ze gevraagd om mee te spelen in “Pipi zet de boel op stelten” en “ Koken met Bossie” de kortste musical ooit, van theater Froe Froe.
Door al haar theater, televisiewerk en Revuewerk leerde Nele de metier en na jaren voelde ze zich klaar om een nieuw solovoorstelling te schrijven… April 2011 ging ”Nele Goossens Solo” in premiere en dit smaakte naar meer…

Op 24 april 2014 ging haar cabaretvoorstelling “ T Zal Wel Zijn” in première.


En op 2 februari 2017 haar nieuwe cabaretvoorstelling " Dag Janine & dag José".
Hiermee gaat ze vanaf september op tournee door Vlaanderen.